Tuesday, December 27, 2011

Berapakah usia pasangan anda ? 0_9


Gambar hiasan semata-mata

Assalamualaikum dan salam sayang dari Ann!
Okey....sape dah ada boyfriend? angkat tangan. Sape dah ada girlfriend? angkat tangan. sape yg belummmm ada bf/gf ? Angkat apa yg boleh diangkat? ehhh dah lain macam ni. Udah udah jangan angkat apa yg tak patut. Mai dengar sini nak habaq sat kat hangpa semua. Apalah cikgu Ann ni mana elok ber'bf' ber'gf' niiii.... hang tak tau kaaa dosa tau. Baiklah, kepada yg dah ada atau pun belum atau still searching your calon hidup jom terai sat permainan ni.

( p/s : i don't know why this tulisan bergaris, i try to terminated it but cannot Go! huahua )

Anda percaya atau tidak bahawa setiap sesuatu yg berlaku dan apa-apa yg kita miliki mahupun tidak dan sekecil-kecil peristiwa yg berlaku dalam hidup kita sebenarnya ada hikmahnya. There must be a reason behind the scene. Sama jugalah dengan bentuk fizikal yg kita miliki. Ado sobabnyo napo jari den pendek jari ekau panjang belobih lobih ( Hahahaha sori kepada orang2 kampung Ann... Ann main bantai jo cakap noghoiee maklumlah i orang bandarrr )

So, guys ciri-ciri fizikal kita menceritakan tentang siapakah kita sama ada kita sedar atau pun tidak. Hari ini, Ann nak share kat korang cara atau teknik untuk anda mengetahui umur pasangan hidup anda. I'm not guarantee ia tepat and jangan percaya sangat kerana sesungguhnya Allah lebih mengetahui segala-galanya baik yang nyata mahupun tersembunyi. Ini hanyalah teoritikal sahaja.

So, let's find out how old is she/he. Ikut seperti arahan di bawah. Apa yg anda perlukan ialah sepasang tangan. Kalau anda menggunakan tangan orang lain errrr... mungkin pasangan hidup anda adalah orang yg sama dengan dia... ( hahaha gurau jer ) tak boleh tangan orang lain melainkan tangan anda sahaja. Muktamad!


1. Lakukan seperti di atas ( tidak kisah tangan kanan atau kiri )


2. Letakkan ibu jari tersebut betul-betul di tengah tangan ( di mana terletak siku anda )

3. Keluarkan jari hantu anda dan cuba panjangkan ( luruskan ) ke sasaran yg paling jauh sehingga tidak mampu dipanjangkan lagi.

4. Gerakkan ibu jari kepada jari hantu tadi

5. Ibu jari tadi kekal disitu manakala panjangkan jari hantu kepada jari hantu (tangan yg tidak bergerak tadi)


Sekiranya jari hantu yg bergerak itu sama panjang dengan jari hantu bagi tangan yg tidak bergerak tadi ( statik ) maka usia pasangan anda itu adalah sebaya dengan anda!
Sekiranya jari hantu yg bergerak itu lebih pendek dari jari hantu bagi tangan yg tidak bergerak ( statik ) maka usia pasangan anda lebih muda daripada anda manakala sekiranya jari hantu yg bergerak itu lebih panjang maka usia jodoh anda itu lebih tua ( berusia ) daripada anda.

( Errrr berapa manyak hantu berapa manyak jari... ni sebenarnya cakap pasal jari atau hantu....)

Huahuahua... selamat mencuba!

Gambar hiasan : model lelaki ( Syed Abu Bakar ) model perempuan ( Ann Ct Fairoz )

Empunya tangan : Nor Izzatie ( merangkap housemate )


# Allah itu Maha mengetahui, Selamat beramal! daaaaaa.....

No comments: