Wednesday, July 11, 2012

MY "WHY HERBALIFE" - Part 1

Assalamualaikum and salam sayang!

Hai, lama sudah aku tak update blog ini. Lebih-lebih lagi sejak berpraktikum. Mengajar dan mendidik memang bukan perkara yang mudah. Letih dengan kerenah murid-murid nak lagi dapat pulak sekolah yang mencatatkan masalah disiplin yang agak tinggi di kawasan ini. Minggu pertama masuk sekolah dah kena ugut dengan murid-murid. Memang tak cool langsung. Hemmm... nasib baik aku ditemani oleh Herbalife. Yes, Herbalife! Anda pernah dengar tentang Herbalife? Produk kesihatan yang lengkap dengan nutrisi yang luar biasa untuk tubuh badan yang produktif. Kalau anda telah mengambil Herbalife hari ini, tahniah! kepada yang tak tahu apakah jenis binatangkah Herbalife ini, boleh ikuti kisah aku ni. Shhhuuuu...continue reading...


MY ' WHY HERBALIFE ! '

Pada tahun lepas Disember 2011, aku mengalami pendarahan yang serius melalui kedatangan period yang tidak berhenti sehinggalah awal bulan Jun 2012. Aku pun pergilah berjumpa dengan doktor di sebuah klinik yang tak berapa terkemuka, doktor cuma beritahu bahawa itu merupakan perkara biasa, elehhh umur awak kan dah nak masuk 23tahun so, it's just something about perubahan or ketidakstabilan hormon...kata doktor tu. Aku tak pasti doktor tu dah habis belajar atau belum. After that, aku dapati darah aku tak berhenti, terus keluar dan kuantitinya semakin banyak. Dalam sehari kena tukar tuala wanita berkali-kali adalahhhh dalam 8kali. 

So, budget pun semakin lari...maklumlah nama je tuala wanita dan letakknya di tempat yang orang tak nampak tapiiiii harga diaaaa....kalau sebulan kena beli sampai 2 pack 30maxi overnight bayangkan lahhhhh....Aku pun jadi semakin stress, sampai bulan keenam iaitu pada Mei 2012, kawan-kawan mula tegur muka aku nampak pucat giler. Then, aku mula mengalami kesakitan pada bahagian buah pinggang, pundi kencing, and rahim. Pada suatu hari aku sedang duduki peperiksaan final untuk semester 6 yang lalu, sedang aku menjawab soalan peperiksaan, darah aku keluar bagaikan air kencing dan tak mampu nak tertahan. Habis basah kain aku, tapi aku buat dekkk jer, teruskan menjawab paper dalam keadaan berpeluh-peluh, gelisah, dan tak tentu arah. Oh mannnn.... macam mana aku nak bangun dari dewan ni??? Tamat je peperiksaan, terus aku bergegas ke toilet. Perkara demikian terus berulang dan berulang sampailah tubuh badan aku semakin lesu.

Akhirnya, doktor buatkan satu temujanji dengan doktor pakar di Hospital Besar Slim River. Pada saat itu, aku ingatkan aku akan mati. Oh, ajal aku dah semakin tiba, hati mula rasa hiba, mungkin sudah tiba masanya giliran aku menemui Allah. Itulah yang aku rasakan kawan-kawan. Menunggu giliran untuk mati. Bagi aku, pengalaman tu merupakan satu nikmat yang tak ternilai besarnya. Anda pernah rasa bagaimana menanti ajal tiba???  Saya telah merasakannya, dan perkara itu membuatkan saya berasa syukur yang menggunung kerana masih diberikan nikmat untuk bernafas di muka bumi ini. Alhamdulillah... Thank you Allah!

3 minggu sebelum temujanji bersama doktor pakar, Allah telah menemukan aku dengan seorang insan ini. Dia junior aku di UPSI. Kami kenal sewaktu minggu orientasi kolej. Namanya Zharif. Zharif lah, yang memperkenalkan aku dengan produk luar biasa hebat ini iaitu Herbalife! Aku ikut dan patuh aturan pemakanannya sepertimana yang disuruh oleh Zharif. Pada minggu pertama makan, kesakitan yang aku alami pada bahagian rahim, buah pinggang, dan pundi kenci aku tidak lagi aku rasakan. Badan mula rasa sihat dan cergas! Darah mula mengalir dengan baik ke seluruh bahagian anggota badan. Muka tak pucat lagi. Minggu kedua minum Herbalife, berat badan aku semakin turun, kelihatan lebih slim gitu. Alhamdulillah, darah aku pun berhenti akhirnya. Syukur yang tak terkira. Akhirnya, tibalah saat temujanji bersama doktor pakar. Doktor pun melakukan pemeriksaan ke atasku, scan dan sebagainya...Alhamdulillah...doktor kata aku sihat belaka!!!! =)


Kiri ( Sebelum ) 65kg  
Kanan ( Selepas ) 60kg

Aku turun 5kg dalam masa sebulan. Alhamdulillah...badan terasa lebih ringan dan cergas. Luar biasa kan! Aku target, pada awal bulan Ogos ini berat aku akan mencecah 54kg iaitu berat ideal untuk tubuh badan aku  Hehehehe... 


Tu diaaa... ni lah sponsor aku merangkap junior aku kat UPSI yang berlagak habis...." Haaaaa... kan saya dah kata akak...Harbalife memang luar biasa!!! " ....


google photo


Di atas ini ialah set yang amat sesuai untuk semua orang yang baru nak berjinak dengan Herbalife. Botol besar tu nama glamour dia ( F1 ) / Shake yang kedua tu...protein ( F3 ) dan akhir sekali tu tea yang memang luar biasa dan masing-masing mempunyai kelebihan dan fungsi tersendiri dalam membekalkan nutrisi yang lengkap kepada tubuh badan kita!


Untuk makluman korang ini baru  MY 'WHY HERBALIFE' yang pertama...ada banyak sebab lain yang akan membuatkan anda berasa teruja dan ingin bersama-sama seperti aku!!! tak percaya? anda akan percaya juga kalau bukan hari ini...esok...dan akan datang.... 








Ingin Ubah hidup anda untuk menjadi lebih baik, hebat, dan luar biasa.... 
Ask Me How?


Boleh inbox saya di
http://www.facebook.com/annfairoz


atau hubungi saya di 


013-4695255












1 comment:

rYnaH zaH said...

mang terbaiklah kn murid2 pndai ugut. . nth apew2 jew budak2 zaman skang nie. . . . . . takot lak aku time nk praktikum nie nanti. . .